28.3.12

någon annans instagram

Catti vann ju en iPhone för ett tag sedan (ja, jag är avundsjuk, vill också instagramma och spela wordfeud) och jag har ju varit med på ett hörn i hennes instagram, så jag tänkte att vi skulle kolla in några bilder. Hon heter kattsyrran ifall någon vill följa henne.


Delar ur våra "halv åtta hos mig" menyer


mango-kokos-smoothie och en chokladkaka som var så mäktig att inte ens sju människor kunde få slut på den (!!)


vi barnvaktade vår kompis franskis Fritjof och så en Lunis på lut


Kaffe i solen en söndag och en till Lunis


Rostbiff och så lite matlagning.

Våra liv kretsar kring matlagning och söta djur, tydligen. Inte helt fel ändå?

27.3.12

just nu

Fick ett ryck igår och köpte målfärg till hallen och sovrummet. Idag började hallprojektet och fast jag tvekade lite när jag valde gul färg är jag supernöjd! Det är den perfekta retrogula färgen. Sen ska jag framkalla en massa bilder och pynta väggarna, och försöka hitta en fin matta nånstans, vår nuvarande är gräslig.





Passar bra ihop med det gråa också.

25.3.12

lite lördag

På lördagsmorgonen såg jag på Facebook att den nu stängda Jeti Shop skulle ha utförsäljning i en källare bredvid oss, med bland annat en massa Polkka Jam grejer samt butikens möblemang osv. Snabbt som ögat ringde jag upp Catti och vi kom dit en halv timme efter att de öppnat, där var såklart redan fullt av folk.


Vi fick med oss en hög med fina tryck


Jag köpte dessa posters för en femma styck


och fina kort för tjugo cent styck! Nöjd.


Som bonus på det hittade jag en fin kappa i 60-talsstuk för tre euro...


och så plockade jag med två gamla Vice från gratisbordet. Gillar den tidningen, men hittar den aldrig mer här i Åbo.

Catti hittade också två stolar till balkongen för en tia styck.



Nöjda över våra fynd slängde vi in en stek i ugnen och lagade rostbiffsallad. Senare skvallrade jag lite över ett glas vin, mötte upp Lassi på hans jobb och så såg vi The Grey. Den var för övrigt en fiilisdödare, snacka om deppig film...

24.3.12

gul hjälpreda

Vi har skaffat en ny liten hjälpreda till köket - en Kitchen Aid blender! Nu ska här fixas smoothies och milkshakes och purésoppor... och drinkar såklart.






Idag bjöd jag Catti på det godaste jag hittills mixat ihop (okej, jag har bara hunnit testa två smaker...), nämligen kokosmjölk, frusen mango och lite banan. Och så en skvätt mjölk. Herregud så gott alltså, och krämigt. Och hälsosamt! Alltid positivt det med. Nu ser jag fram emot att hitta på en massa goda recept.

23.3.12

smyckesutmaning

Jag tog äntligen tag i saken och sorterade bland mina smycken igår. Dom ligger bara och samlar damm på ett kakfat nuförtiden, jag är verkligen jättedålig på att använda smycken. Så nu tänkte jag att jag skulle ta och utmana mig själv, och använda minst ett nytt smycke om dagen, så alla kommer till användning. De jag inte känner mig bekväm i ger jag vidare, så blir jag av med dem också.







22.3.12

mint


Den här klänningen från Asos är kanske det finaste jag sett hittills i år. Jag önskar att den var min, men man kan ju inte få allt.

21.3.12

ett gäng loppisbilder

Idag hoppade vi i bilen och körde runt till en massa loppisar här i Åbotrakten. Det var sjukt länge sen sist! Jag tog såklart med kameran och knäppte lite bilder.


På en vind i Lundo hängde en massa vintageplagg i fina färger


jag drogs såklart till dom pudriga och mintfärgade plaggen.



Den dagen jag har ett eget hobbyrum kommer jag att inhandla massvis med material på loppis, speciellt dragkedjor och tyger... vill ha en massa att välja mellan!



Jag kärade ner mig i den här burken från Rörstrand. Tyvärr är 15€ lite väl mycket att lägga på en burk just nu, hur fin den än är... Serien skulle dock vara kul att börja samla på.


mera pysselmaterial


och gamla leksaker



ljuvliga trådrullar



Den här 50-talssoffan finns på Liedon kierrätyskeskus för löjliga 21€. Så kör dit fort fort om ni vill ha den!




Pixelbananer, varför inte?

Själv hittade jag inget förutom flera kupade champagneglas. Så det kliar fortfarande i fingrarna. Kanske jag hinner förbi några i helgen. Ska även försöka få ihop ett inlägg om Åbos loppisar!

18.3.12

trerätters

Igår lagade vi som sagt middag med Catti. Jag måste säga att jag är stolt över oss, än en gång. Såhär såg vår meny ut:


Som förrätt lagade vi Pelle Janzon. Det här var obeskrivligt gott!


Som varmrätt blev det biff med gorgonzolasås och smörstekt sparris.


Och så en macaron till efterrätt.

Jag är fortfarande proppmätt, ska iväg på brunch snart men vi får se hur mycket jag orkar äta, haha.

17.3.12

vårljus

Trots att vi går mot ljusare tider vill jag ändå ha tända ljus på kvällarna. De får dock vara i lite vårigare färger, och Indiska levererade som vanligt.




Ljusgrått, olivgrönt, rosa och turkost. Fin färgkombination för övrigt.

Nu ska jag och Catti spela Wordfeud tills vårt ordförråd är slut och sedan blir det middag! Halv åtta hos mig, del två.

16.3.12

macarons

Lassi har snöat in sig på att göra macarons. Han väger och räknar och testar och det verkar vara värsta kemin, men fina blir dom. Idag lagade han naturella med chokladganache. Mycket goda, sådär härligt spröda på ytan och sega inuti. Ser fram emot alla fina pastellfärgade som kommer att invadera vårt hem...


paket!

Idag när jag kom hem från skolan hittade jag ett paket i hallen. Rev upp det direkt och fnissade till av lycka när jag såg innehållet.



Härliga Nanó har nämligen skickat mig en helmassa te från Belgien! I sötaste små burkarna dessutom. Plus fina prickiga servetter.




Det ska bli mycket spännande att smaka. Speciellt mint-teet doftar underbart, hela paketet doftade mint. Tack snälla Nanó!