9.8.11

palsternackasoppa med shiitakesvamp

Här kommer ett recept på en underbar purésoppa som vi här har serverat med marinerad shiitakesvamp och färsk persilja. Den är dock även supergod med knaperstekt bacon, eller varför inte riven parmesan?


Du behöver:

2 stora palsternackor
2 stora potatisar
2-3 dl vispgrädde
rödlök
dijonsenap
rödvinsvinäger
rypsolja
shiitakesvamp
färsk rosmarin


Börja med att klyfta palsternackan och potatisen. Lägg dem i en form och häll på olja och lite salt, blanda om så det finns olja överallt. Lägg in dem i ugnen på 175 grader.


Sedan gör du vinegrätten. Klicka ner 1 tesked dijonsenap i en skål och krydda med salt och peppar. Blanda i 1 matsked rödvinsvinäger. Sedan blandar du i 5 matskedar olja, häll ner den i en liten stråle medan du vispar så får vinegrätten en bra konsistens.


Blanda i lite finhackad rödlök och rosmarin


stek shiitakesvampen i en panna och blanda sedan ner den i vinegrätten.


Ta ut rotfrukterna från ugnen när dom fått färg.


Släng ner dem i ca. en halv till en liter vatten och låt koka en stund. Vattenmängden beror lite på mängden rotfrukter, men du vill inte ha för mycket för då blir soppan för vattnig.


Sedan är det bara att mixa hela härligheten och tillsätta grädden. Salta och peppra efter behov.


Klart!

Inga kommentarer: