11.10.11

kulturhuvudstaden - ett stort jävla skämt

Jag tycker det är intressant att Åbo har fått den fina titeln Kulturhuvudstad 2011, och Helsingfors den fina titeln Design Capital 2012 när Finland skär ner på kulturutbildningarna i hela landet. Detta betyder med största sannolikhet att både den svenska och den finska formgivningsutbildningen försvinner från Åbo. Kan ni förstå? Styrelsen skall göra ett beslut på torsdag.

Imorgon har vi utmarsch i skolan och jag hoppas att vi får mycket publicitet.

"Vi genomför en utmarsch på Novia, Nunnegatan 4, onsdag 12.10 med start kl. 10, i protest mot de planerade nedskärningarna inom kulturutbildningarna. Det finns risk att vi på Novias utbildningsprogram i formgivning drabbas. Även Turun AMK:s formgivningsutbildning får stryka med och regionen mister eventuellt all formgivningsutbildning.

Vi är en fungerande och attraktiv utbildning och den enda på svenska i Finland som erbjuder profilering inom Mode- och dräktformgivning samt Möbelformgivning. Vi har 190 år på nacken och ser inte behovet att lägga ner en populär och välpresterande utbildning med utexaminerande som placerar sig bra i arbetslivet."

HÄR hittar ni eventet på Facebook.

Inga kommentarer: