9.11.12

SandmannenJag kunde inte hålla mig och klickade hem Lars Keplers fjärde bok Sandmannen (hade tänkt vänta tills den kommer ut i pocket men... nej). Har sträckläst den och det har varit så spännande att jag ibland varit tvungen ta en andningspaus för att lugna ner mig. Om ni gillar deckare så måste ni läsa böckerna om Joona Linna - även om de kan vara aningen råa ibland. Hemskt deprimerande att nu måsta vänta på en femte... vem vet hur länge det tar.

Jag såg för övrigt Hypnotisören (som baserar sig på första boken i serien) på bio för ett tag sedan. Önskar nästan att jag kunde se den utan att ha läst boken, för nu var det svårt att tycka om den då så mycket var bortlämnat. Som svensk deckare var den dock bra, dom kan sånt domdär svenskarna. Men nej, boken är tusen gånger bättre! Har ni läst?

3 kommentarer:

Miranda sa...

Jag (vi) köpte Eldvittnet genast då den kom ut som pocket här på hösten, läste slut på den på två kvällar, såå sjuukt bra!! Hyonotisören tyckte jag var om möjligt ännu bättre, Paganini inte helt lika bra. Hade nog också tänkt vänta på pocketversionen med den här men får nu se (jag kollade tidigare på Adlibris att pocketversionerna hittills har kommit ut 11 mån efter de inbundna :S)

O filmatiseringen av Hypnotisören, tycker den var rakt ut sagt dålig... Den lyckades inte alls bygga upp spänningen och den koncentrerade sig på helt fel saker (det var mer ett parrelationsdrama än en deckare/thriller....)

Red sa...

Miranda - Paganinikontraktet tycker jag är bäst (eller ja, mest spännande) av de tre första! Sandmannen är nog bäst hittills dock. Håller med om filmatiseringen, blev nog ganska besviken. Men, som film var den väl nog bra, då skådespelarna var super osv. Men som thriller... nej, kanske inte.

Anonym sa...

Tyckte oxå om den. Men den blev lite sämre på slutet. Efter att Jurek varit smart hela tiden gör han nåt så dumt som att han ger sig in ensam och försöker ta pojken...