26.11.11

cake pops!

Igår testade vi på att baka cake pops (eller ja, cookie pops kanske) för första gången. Jag vet att jag säger det här ofta, men det var nog det godaste jag ätit i sötsaksväg någonsin! Dessutom var det inte så knepigt som jag trodde det skulle vara. Här kommer receptet på versionen vi lagade.


Du behöver:

- 350 gram Dominokex med mintsmak (ett paket)
- 200 gram färskost
- ca. 260 gram vitchoklad
- några Mariannekarameller
- 1 msk rypsolja


Börja med att krossa keksen. Vi använde en fryspåse och en kavel, det funkade superbra.
Blanda i färskosten, använd helst händerna och knåda tills du har en len smet.


Sedan är det bara att rulla bollarna, det blev 17 stycken efter lite provsmakande av smeten... mmm. Lägg bollarna på bakplåtspapper och in i frysen.Under tiden kan du krossa karamellerna


och hacka chokladen i mindre bitar.


När bollarna stelnat en aning i frysen (ca. 20 minuter) kan du börja smälta chokladen över vattenbad. Häll i en matsked rypsolja för att få den lite rinnigare.


Tryck en pinne (vi använde grillstickor som vi klippte av) i en boll och doppa den i chokladen. Här var det lite trixigt att få chokladen att inte rinna ner för pinnen men man lär sig snabbt hur man gör. Det lönar sig att doppa bollen upp-och-ner, täcka den med choklad och sedan låta den rinna av innan man vänder den rätt väg.


Tryck ner pinnen i till exempel en bit styrox eller liknande och sprinkla över lite Mariannekross. Låt dom kylas ner i kylskåpet innan dom kan tas bort och läggas på ett fat eller en bricka.


Förvara klubborna i frysen och ta ut ca. 10-15 minuter innan servering så är dom kalla och har perfekt konsistens.

5 kommentarer:

smulansliv.papper.fi sa...

Låter för gott för att vara sant! Ska laga sådana nästa gång vi har fest, tack för tipset!

Red sa...

smulan - det är dock sant! Varsågod :)

Anonym sa...

jag och min vän blev inspirerade av dig och tänkte fixa egna meeen dina blev aningen snyggare än våra... http://frrrrrida.blogg.se/images/2011/sdc15062_176669667.jpg http://frrrrrida.blogg.se/images/2011/sdc15063_176669680.jpg

kaneli sa...

herregud det här ska jag skriva upp! tror dig när du säger att det är det godaste...

Red sa...

Anonym - hahaha, förlåt att jag skrattar! Dom ser kanske lite kladdiga ut... det lönar sig verkligen att kyla ner dem mellan varven :)

Kaneli - gör det!