27.11.11

mat hos Stefan

Mycket mat på bloggen nu, men det är väl ändå något av det bästa som finns så varför inte?

Lassis mamma ville bjuda oss på lillajulsmiddag på valfri restaurang, så vi valde att boka bord på det nyöppnade Stefan's Steakhouse. Förväntningarna var väl sådär, kanske på grund av namnet, jag förväntade mig ett typistk steakhouse (ni vet, med whiskeytavlor och uppstoppade oxhuvuden på väggarna haha) men vi blev mycket positivt överraskade redan vid ingången!
Lokalen var himla stämningsfull med trägolv, mörkt läder och mulberryrutiga fåtöljer, snygga stilrena kärl och bestick och blänkande glas överallt. Lite kitch också med knallgula väggar här och där.


Lassis förrätt bestod av potatisgnocchi, päron och gorgonzola. Jag smakade såklart, gnocchin smalt i munnen och osten var underbart krämig. Mycket gott.


Själv valde jag något jag alltid velat smaka på då det figurerar i diverse amerikanska filmer och serier, nämligen crabcake! Rättare sagt California crabcake med hollandaisesås och palstenackachips. Supergott det med.


Så blev det dags för varmrätt! Mitt val blev lamm, rotfrukter och kantarellsås. Det var gott men jag kantarellerna smakade ingenting och det var lite för mycket rosmarinstickor överallt som stack i munnen. Ångrar lite att jag inte valde en ordentlig biff, haha.


Lassi valde däremot T-bone steak. Man fick välja mellan olika såser och tillbehör till biffarna (vilket är superbra enligt mig!) och han valde rödvinssås och potatispuré smaksatt med tryffel. Den var intressant, hade inte smakat tryffel förr!


Och så efterrätterna såklart. Lassis mamma tog ugnsäppelglass med kanelsås - herregud vad jag gillade glassen! Syrlig och god, nam.


Lassi tog hallon-och vitchokladsoppa med färska bär. Intressant och syrlig, lite mäktig dock men perfekt om man ändå byter efterrätter med varann som vi oftast gör...


Jag valde Creme Brulée Trio - vanilj, choklad och hjortron. Hjortronbruléen var godast!

Som sagt så var restaurangen himla mysig och servicen bra, så jag rekommenderar verkligen ett besök. Precis vad Åbo behövde! Är lite sugen på att prova tartarbiffen också...

2 kommentarer: