

Kokosbollar (barndomsnostalgi)
Du behöver:
- 100 gram rumstempererat smör
- 1 dl socker
- 3 dl havregryn
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 msk starkt kallt kaffe
- kokosflingor att rulla bollarna i
Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser förutom kokosflingorna. Knåda med händerna, rulla till små bollar och rulla dem i kokosen. Förvara i kylskåp. Lätt som en plätt!

Hasselnötsknäck
Du behöver:
- 2 dl socker
- 2 dl ljus sirap
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl hasselnötskross
Gör såhär:
Blanda sockret, sirapen och grädden i en kastrull. Låt koka upp och sänk då värmen så att det står och småputtrar. Se upp, det kokar lätt över, det lönar sig att finnas i närheten hela tiden och röra om emellanåt. Koka i 30-45 minuter. Smeten skall bli seg och trögflytande.
När det kokat klart häller du i hasselnötterna och delar upp smeten i knäckformar. Förvara i kylskåp (eller ät upp direkt...)

Detta skulle inte sitta helt fel just nu. Har dock några cookie pops kvar i frysen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar