14.8.12

suck.

Jag blir så trött på folk och deras värderingar ibland.

Senast igår på jobbet tog jag betalt av en kvinna som köpte några tröjor. När jag skulle packa ner dem i en plastpåse bad hon högt och tydligt med ett nervöst skratt om jag kan vända påsen ut-och-in, så att ingen kan se att hon handlat på UFF. Så jag packade ner hennes knappt använda Gant-tröjor i en avig påse och tänkte skita på mig av irritation.

Det är alltid kvinnor i medelåldern som kommer med dessa kommentarer, alltid. Vissa vill inte ha påse, vissa vill att man klipper bort prislapparna på alla plaggen så att ingen ska se var de handlat.

Skulle det inte ha varit kö igår skulle jag ha frågat varför hon inte vill at folk ska se att hon återvinner, eller idkar välgörenhet?

Sen är det ju också aningen skymfande mot alla andra kunder och även de anställda att kläcka ur sig nåt sådant. Inte för att jag bryr mig, men lite respekt skulle vara en trevlig egenskap hos folk ibland.

Tänk att det finns folk som går omkring och stressar så mycket över vad andra tycker. Att man har folk i sin bekantskapskrets som dömer en för att man handlar second hand (då har man ju nog säkert ekonomiska problem, ve och fasa, ingen får ju tro det!). Att man är så desperat att visa att man minsann har pengar så det räcker och blir över. För jag är ganska säker på att det är det som är orsaken?

Så jävla tragiskt.

5 kommentarer:

Christina sa...

Det var nog bland det fånigaste jag hört. Önskar att människor kunde förstå att de faktiskt gör världen en tjänst genom att handla second hand, å inte alls skulle behöva skämmas för det. Kanske när loppisar och återvinningscentralerna först uppstod så var det lite "skämmigt", men idag är det så många som går på loppis och handlar både det och det andra. Själv tycker jag att det är rätt kul att gå och fynda kläder second hand, förstås kläder i bra skick då men..

Ida sa...

oj vad löjligt!

Ninah sa...

Men jisses vilka människor de finns!?

TIDSTJUVEN sa...

Helknäppt. Man förstår inte hur vissa tänker. Men trevligt var det ju att hon handlade på loppis ändå, fastän hon skämdes över det. Ett steg på vägen! :)

Red sa...

Som tidstjuven säger, hon shoppade ju iallafall där så det är bättre än inget... hoppas dock folk i framtiden slutar skämmas över att de köper begagnat!