12.8.12

reseinlägget

Här kommer några bilder från vår resa! Kameran åkte inte fram sådär överdrivet många gånger, eftersom vi mest låg på stranden... men lite har jag fått dokumenterat iallafall.

Vi vaknade till strålande sol och molnfri himmel varje dag

Morgonrutinen var att smeta in sig i solkräm, jag hade barnens. Det måste man om man har mina gener...

Här spenderade jag mina dagar (då jag inte låg i hotellrummet och mådde dåligt)

  Vattnet var alldeles underbart vackert och skönt. Den här stranden, Lambi beach, låg 100 meter från hotellet. Hade läst att den var dålig men jag tycker den var superskön. Servicen var jättebra, solstolarna bekväma och havet, ja ni ser. Enda minuset var att det inte var sandbotten utan stenbotten, men det var inte så stor skillnad.

  Brunbrända greker stod och kollade in turistbrudar vid vattenbrynet

Vattenmelonjuice på strandbaren

Utsikten var inte så tokig...

Handdukar på tork

En fräsch syster
  Kos centrum var trafikerat och fyllt med turistshoppar som alla sålde samma saker.

Hamnen var jättefin, man såg en och annan lyxig yacht

  En kväll hittade vi äntligen en restaurang utan bildmenyer (vad är grejen med dem? Tycker all mat ser äcklig ut på de solblekta bilderna) och som hade en ljuvlig inredning.

Det var en mexikansk restaurang med en massa färggranna stolar ute på en gräsmatta, supermysigt

Vi fick hattar (min kamera fuckade upp och alla bilder blev orangea)

Det fanns katter överallt på Kos. Vissa va söta men de flesta beniga och lite obehagliga.

Nästsista dagen tog vi en taxi till Tigaki beach som ligger ca. 10 km från Kos centrum. Det var en sandstrand som var långgrund, vi tänkte att det skulle vara kul att besöka en annan strand också.

Vi blev inte besvikna, dessutom blåste det ganska mycket så det var superskönt (man blir lite trött på 40 grader i solen efter ett tag, haha)

Det där havet alltså, åh

Så där bättrade vi lite på brännan (och jag brände mig rejält, trots barnsolkräm. Jag lever iaf upp till mitt bloggnamn)

och odlade fräknar.

Resan blev inte riktigt som vi tänkt oss. Typiskt att man ska bli sjuk på semestern. Jag har fortfarande ingen aning om vad jag hade för fel. Kunde inte stiga upp ur sängen utan att marken gungade rejält, mådde illa, hade tryck i huvudet och hjärtklappningar, var helt borta. Fick besök av en grekisk läkare och fick piller mot yrsel, tror dock inte att dom hjälpte. Blev sjukt deprimerad av att ligga på hotellrummet, grät typ hela tiden och ville hem. Kände mig usel och tråkig och fick skuldkänslor för att Catti måste ligga ensam på stranden och för att jag inte orkade ha kul på kvällarna. Hade ingen matlust alls, och den kom inte tillbaka på hela resan. Inte för att maten där var något att hänga i julgranen, det fanns nästan bara turistrestauranger med samma småäckliga portioner överallt, ni kan tänka er hur det var för oss matfrälsta, haha! Vi blev överlyckliga då vi hittade en McDonalds, då vet man att man är desperat.

Till all lycka blev jag såpass mycket bättre att jag till slut orkade till stranden jag med, och lite färg har jag nog allt fått! Delvis en röd sådan, haha. Jag kommer nog inte att åka tillbaka till Kos, även om stränderna var underbara. Alldeles för turistigt för mig, jag behöver se annat än supande skandinaver på mina resor. Dessutom är jag nog för rastlös för att vara på ett så litet ställe. Men, för att se det från den positiva sidan, nu vet jag det! No more charter! Och nu har jag och Catti något att se tillbaka på och skratta åt senare.

Jag har för övrigt varit yr och haft tryck i huvudet igår och idag igen. Kan det bero på flygresan månne? Obehaglig känsla att stå på jobbet och inte kunna fokusera blicken eller när det känns som att marken gungar under en. Kanske jag borde gå till läkaren...

6 kommentarer:

Jonna. I sa...

Hade lite samma bekymmer en dag i Thailand... det berodde på vätskebrist. drack 1-2l vatten på några timmar så mådde jag bra på kvällen :) en hel dag for till att ligga på hotellrummet.

Red sa...

Jonna - bra att det hjälpte åt dig! Jag är dock 100% säker på att det här varken var vätskebrist eller solsting (det sa läkaren också). Drack massor med vatten och hade solhatt och satt mycket i skuggan... :/ dessutom har jag lite samma symtom just nu, lite lindrigare bara.

Anonym sa...

Jättefina och mysiga bilder! synd att du var sjuk några dagar. Hoppas ni hade det fint ändå, säkert skönt med sol, strand och miljöombyte.

Susanna

Ida sa...

Fina bilder! Vad synd att du var sjuk bara. Jag skulle också vilja testa sån där riktig turistig resa någon gång bara för att :-)

Red sa...

Sussi - Tack! Ja, iallafall är vi utvilade av allt slappande. Och skönt var det nog då jag mådde bra :)

Ida - tror man njuter mer av en sån resa om man VILL festa ihjäl sig varje kväll och inte har så stor skillnad om mat och sånt. Tror jag hade gillat det när jag var yngre, man börjar kanske bli gammal? Inte för att Catti heller gillade den delen, och hon är bara 20, haha.

TIDSTJUVEN sa...

Vilken härlig solresa det ser ut som av bilderna att döma, trots sjukdom. :)