4.11.12

svar på frågestunden, del 1

Här kommer första delen av frågstunden! 

Betty sa...
Vad har du gjort efter studenten?

Jag sökte genast in till formgivningslinjen på Novia och kom in. Trivdes dock inte alls bra och hade sjukt svårt att motivera mig till att faktiskt studera, och det resulterade i två mellanår då jag bland annat jobbade och startade ett eget företag, Syster Retro, som jag hade med min syster i ett par år. 

Nu är jag inte på mitt sista (och sjätte! Bra studerande alltså…) år och ska försöka göra det till mitt bästa. Just nu är motivationen på topp iallafall!


Vad vill du göra i framtiden?

Bra fråga! Helt skulle jag jobba med något kreativt. Gärna med kläder. Ett hobbymagasin skulle vara drömjobbet just nu! Får se vad jag hittar på när jag blir klar med studierna.

Vilken låt lyssnar du på nonstop just nu?

Ingen speciell låt direkt, men Jens Lekmans senaste skiva har spelats sönder här hemma den senaste tiden.

Var jobbar du?

Jag jobbar deltid som försäljare på UFF, vilket jag trivs bra med för stunden. 

Vilket är ditt drömresemål?

Just nu kanske Barcelona eller London, eller Berlin… Skulle vilja till en storstad och gå omkring och äta äta äta!


Bästa frukosten?

Hotellfrukost! Eller i alla fall en frukost man kan njuta länge av utan stress, gärna med croissanter, kaffe, bacon. Och frukt.Catti sa...
Vad är det absolut bästa med din lillesyster?

Haha. Att hon älskar mat lika mycket som mig, har samma sjuka humor och att hon alltid ställer upp som modell, hehe. Och att man kan sitta och länka sjuka bilder till varandra och ingen annan skulle fatta humorn i dem.Anonym sa...
Vill du gifta dig i framtiden? Hurudant bröllop vill du ha isåfall, hundratals gäster eller litet och intimt?

Det vill jag nog! Det skulle vara så jäkla roligt att ställa till med en personlig och galen fest. Skulle nog fira med närmaste vännerna och släktingarna, alltså skulle det kanske vara lite mindre, absolut inte hundratals gäster. 

Vad har du tänkt göra i höst, har du några planer? När börjar din skola?

Ja, hösten försvann ju nästan redan... var alltså på praktik i två månader, och skolan började för en vecka sedan. Så nu är det skola och jobb som gäller!

Iida sa...
Din blogg är superfin, och bra.
Vad är den enklaste godaste vege-fredagsmiddagen du vet?

Tack! Utan tvekan rotfrukter i ugn med massor av aijoli. Eller nån god purésoppa, speciellt nu när det är kyligare tider. Pumpasoppa, purjo-potatissoppa, batatsoppa... gott. Vad lyssnar du mest på för musik?

Har alltid gillar lite lugnare musik (förutom när jag tränar). Just nu lyssnar jag mest på Jens Lekman, John Mayer, Arcade Fire och Kent. Gillar även äldre musik från 60- och 70-talet, den här listan är även den sönderspelad hos oss! Sjukt bra.


Är kläderna på UFF från de stora klädcontainrarna man kan lämna kläder i? och isf, hur väljs det som säljs i affärerna?

Jo, kläderna som säljs i affärerna är sådana som folk skänker bort. Det är dock bara en liten del, åtta procent, som hamnar i butikerna. En del säljs till fattigare länder för en billig peng, andra skickas till u-länder. Är inte så hemskt insatt, det står ganska bra här på UFFs hemsidor.

Märta sa...
kul! Jag undrar lite mer exakt vad det är du jobbar med?

Studerar och jobbar deltid på UFF!

Sen skulle jag vilja veta mer om din utbildning, hur du kom in på den banan och vad som händer när du är färdigutbildad?

Jag studerar alltså formgivning med inriktning på beklädnad. Vi blir inte sömmerskor utan formgivare, vi har mycket annat än bara sömnad i skolan. Mycket produktplanering och projektarbete. Ganska flummigt om jag får säka det själv, då man inte specialiserar sig på något. Vissa kurser är jätte intensiva och korta och man skrapar bara på ytan, vissa är ibland onödigt långa och utdragna. Men en bra grundutbildning om man vill studera vidare!

Jag har pysslat och sytt sen jag var barn (hade plastkassar fulla med egensydda barbiekläder och sydde även grejer till min lillasyster, haha) så det var ganska naturligt att jag ville söka in på beklädnadslinjen. Jag har alltid vetat att jag vill göra något kreativt, klarar inte av att sitta och läsa till tenter. 

När man blir klar blir man ju arbetslös sägs det, haha. Jag kommer nog att söka nåt jobb inom klädbranchen, till och med som försäljare duger i början, jag vill helst bara jobba en tid och tjäna pengar. Är ganska trött på att vara pank hela tiden. Kanske hittar jag drömjobbet efter ett tag, kanske får jag för mig att studera vidare, jag vet inte. Men det löser sig! Så länge man har kul så.


Sen skulle jag gärna se lite mer vad du skapar, alla möjliga projekt, sömnad tycker jag är extra kul eftersom det ligger mig varmt om hjärtat. 

Jag brukar lägga upp det mesta på bloggen! Under kategorin "sytt" hittar du sömnadsprojekt, under "skolan" sånt jag pysslar med där och under "pyssel"  annat smått och gott. Under "inredning" hittas också en del kul. Jag skall absolut fortsätta lägga upp sådant här, och mitt examensarbete går faktiskt lite i samma spår... men det får ni veta mer om senare!Jag skulle också vilja få se lite bilder/bloggar om vad du inspireras av :) tack på förhand!

Kolla in min Pinterest-sida, där hittar du det mesta jag inspireras av, jag pinnar massor! Är beroende.

5 kommentarer:

lovisa/polichinelle sa...

du skapar magi! älskar dina kläder. åh.

Maggie sa...

Så vackra kreationer du gjort!

Red sa...

Tack ska ni ha, man behöver sån pepp ibland!

kajsa sa...

Känner rent spontant efter detta inlägget att jag måste komma tillbaka hit. Om så bara för att om en människa verkar gilla scallopmönstrat lika mycket som mig, då är det en bra människa! <3

Red sa...

Kajsa - scallopmönstrat är det bästa som finns! Och tack <3