25.2.14

Ett år senare

Hej! Undrar om nån finns kvar?

Det har gått över ett år sedan sist. Mycket har hänt, eller egentligen ingenting. Mitt 2013 var så himla dåligt. Har haft en massa hälsoproblem (sköldkörteln bland annat) och började sedan få ångest och panikattacker. Just nu är jag sjukskriven pga bland annat depression. Och äntligen, äntligen har jag börjat få hjälp, även om jag just nu mår himla dåligt. Energilös, motivationslös, orklös. Fy fan alltså.

Funderade på ifall jag skulle ta tag i bloggen igen, har ju inte mycket annat att göra, och det kanske skulle få mig att bli lite inspirerad igen? Har inte fotat på över ett år. Sen skulle det kanske hjälpa att skriva av sig lite? Få respons? Äh, jag vet inte.


Vi har flyttat! Till och med den där kudden är för ambitiös för mig just nu. Att create stuff är skitsvårt.

12 kommentarer:

Emzi sa...

Jag är kvar :)

liteskrik sa...

Jag är också kvar! Och hej, du är inte ensam om att vara deprimerad. Vi är många som antingen varit där eller är där just nu. Det blir bättre, men det tar tid. Och en hel del gott te, kravlösa promenader, Hunger games-läsande, dagboksskrivande, dansande, enkla dagliga rutiner och mycket liggande på golv lyssnande till Patti Smith. Det hjälper också massor att få tala med en bra själavårdare eller psykolog, hoppas du hittar/t nån som fattar dig. Och ja. Snart är det tygskor och fladdriga sommarkläder som gäller. Alltid nåt.

liteskrik sa...

och och och! Karin & Saras podcast. Den hjälper. Hittas på Karins blogg karinskonstgrepp.se

Red sa...

Kul! :) Och tack Liisa, ska lyssna på den!

Ida sa...

Kvar!

Du är inte ensam om att 2013 var ett riktigt pissår (främst sista halvan för mig). Dags att börja bli vidskeplig kanske?

Hoppas verkligen att det går åt rätt håll för dig, även små steg är bra steg! Jag känner redan att 2014 kommer bli bättre. Kram!

Linn Jung sa...

Kvar, kvar, kvar! Kul att du är tillbaka!

ida sa...

2013 var ett väldigt konstigt år alltså. Hoppas du mår bättre snart!

Red sa...

Kram på er alla, blir glad!

Nanó sa...

du! jag brukar kika in här ibland när jag saknar åbo, och att läsa att du mått så här får mig att känna mig så frånvarande och långt borta från Åbo. men jag förstår vad du går igenom, jag har ju också varit där. tror det händer oss alla nån gång i livet. men vad glad jag blir av att höra att du börjar få hjälp nu. innan jag flyttade utomlands och jag var deprimerad så gick jag till en psykiater & psykolog på svenska hos folkhälsan i ett höghus bredvid åbolands sjukhus. jag gick gratis då jag var under 21 på den tiden men har för mig att det inte var så himla dyrt att vara över 21 heller. tror det hette folkhälsans ungdomspoliklinik. där fick jag i alla fall prata med en finlandssvensk psykolog, kändes bra. ifall det går långsamt eller inte funkar med den hjälp du får nu så kan du ju prova där. fick tid rätt snabbt minns jag. om du har ork att träffas när jag är tillbaka i finland från sommaren framåt så skulle det vara jättekul. jag saknar dig!

Red sa...

Nanó, tack för tipset! Ska kolla upp folkhälsan om det känns att det inte går framåt annars. Har blivit lovad en finlandssvensk terapeut iallafall! Jag vill gärna träffas, känner mig hemsk över att inte ha hållit kontakten... kram!

Nanó sa...

Nejnej, du ska absolut inte känna dig hemsk över det! Det är väl inte ditt fel att jag flyttade! Jag skäms ju för att JAG varit dålig på att hålla kontakt. Men lycka till med terapeuten. Och månne inte nya tag på bloggen kanske kan hjälpa till att motivera och inspirera lite? Jag håller tummarna :)

Anonym sa...

Jag är också kvar :) är en tjej som bor i stockholm, kollade igenom mina bokmärken på datorn och kom på att ja skulle kolla om du börjat skriva igen :) heja dej!! du kommer komma igenom det tunga.