27.2.12

två nyanser av rött


Jag satt uppe en stund igår kväll och tittade på Oscargalan. Jag hann se Michelle Williams på röda mattan och visste genast att hennes klänning skulle bli min favorit. Den passar henne otroligt bra, den är vacker men även hemskt söt. Jag plus för att hon matchar den med en chockrosa clutch, härligt med färg! Jag gillade även Emma Stones klänning och faktumet att hon skippat cleavage och ändå lyckas se smashing ut. Elegant och vackert.

Bilder från Style.com

26.2.12

fan också

Precis när man går och planerar på att inte köpa onödiga kläder går man och hittar de perfekta vårskorna. Trodde jag skulle börja gråta då jag prövade dem då de var lika fina, om inte ännu finare, på och dessutom otroligt bekväma. Jag tänker mig ljusa strumpbyxor eller bara ben. Fan.




Från Din Sko.

7 fakta

Jag har fått ett blogaward av Ninah som går ut på att berätta sju fakta om sig själv och sedan dela det vidare till andra bloggare!


1. Om somrarna har jag en massa fräknar i ansiktet, på axlarna, på armbågarna och knäna. Och på tårna.

2. Jag är en hemskt lugn människa. Mycket sällan hetsar jag upp mig över något, ibland kanske man kan tycka att jag tar det för lugnt.

3. Jag avskyr getingar, verkligen avskyr! Kan absolut inte sitta stilla om en sådan kommer nära, utan jag springer iväg som en idiot. Ingen skillnad var jag är. Värst är det om man sitter på en uteservering, aningen pinsamt, men jag kan inget åt det.

4. Jag gillar att vara ensam nuförtiden. Visst tycker jag om att umgås med folk också, men jag har absolut inget emot att sitta hemma en lördagkväll och pyssla med allt möjligt.

5. Jag har varit intresserad av att designa kläder sen jag var liten. Jag sydde massvis med kläder åt mina Barbiedockor, hade säkert flera plastkassar fulla. Hade varit roligt att de dem nu!

6. Jag hade morotsfärgat hår som liten, tur så är det inte fullt så orange nu, haha.

7. När jag var runt 16-17 hade jag ett irländskt fake ID som jag beställt från nätet. Enligt det hette jag Joanna Kingsley och kom från Kilkenny. Mina två bästa kompisar på den tiden var amerikaner så min engelska var så gott som felfri (lyckades tillochmed lura en amerikansk kvinna att jag var från Boston, naturligtvis var hon också det så det blev till att snabbt försöka ta sig ur den diskussionen...). Det funkade perfekt, även i Alko. Jag har inte aning om var det finns nu, önskar att jag hade sparat det! Har så många sjuka minnen från den tiden.

Det känns som att alla har gjort detta redan, men jag skickar den vidare till Catti, Karin, Jud, Nanó och Hanna.

24.2.12

jakten på den ultimata garderoben

Jag har bestämt mig för att börja bygga upp den perfekta garderoben. Och då talar jag inte om själva skåpet, utan om innehållet.

Efter att ha rensat bland kläderna häromdagen insåg jag hur mycket jag köper endast för att det är snyggt - och då oftast på någon annan. Det är väl inte så konstigt att jag faller för trender då jag älskar att frossa i modetidningar och -bloggar, men det är dags att inse att det är totalt onödigt att köpa ett plagg som sedan blir och ligga i garderoben för att det inte passar ihop med något annat, eller inte passar mig. Ett perfekt exempel är snortighta, superhögmidjade svarta jeans. Så ofantligt obekväma! Jag känner mig som en för tight stoppad siskonkorv. Och det lockar ju inte direkt till användning. Dessutom måste jag inse att det inte är min grej.

Sen har jag också bestämt mig för att skaffa en hög med klassiska basplagg. Med det menar jag plagg som alltid går att slänga på sig, som aldrig rinner ur tiden. Som en klassisk beige trenchcoat till exempel. Eller en svart, välsittande kjol, en snygg med simpel kragskjorta och en klänning som alltid funkar (eller flera...). Och nu menar jag inte endast svartvitt, utan såklart en massa fina färger också. Men klassiska snitt.

Jag ska försöka klippa ihop en moodboard på min stil, och börja investera i dessa basplagg. Först ut är ett par svarta pumps. Dessa har jag faktiskt redan hittat. Snygga, stilrena, klassiska och hoppeligen bekväma (det kan man ju inte veta förrän man haft dom en kväll, vi håller tummarna).



En trenchcoat är också påväg att flytta in hos mig. Och nu vill jag ha vårväder!

att tänka efter lite

Jag bara måste dela med mig av den här stand up-videon. Jag ska ta som vana att se den minst en gång i månaden, som ett wake up call. Så himla rolig och framförallt sann, märker själv hur bitter jag är ibland! Se den.

23.2.12

allt ska bort!

Jag har rensat bland mina klädhögar och fört en säck till frälsningsarmén samt lagt ut en hel massa grejer på Syrrans Garderob. Så nu tycker jag ni ska ta en sväng där via och se ifall ni hittar nåt kul! Här får ni en smygtitt:

19.2.12

sänggavel till salu!

Vi har tänkt göra om lite i sovrummet, och vill därför bli av med den här fina sänggaveln i metall från IKEA. Den finns inte längre i deras sortiment, men den är ca. 175cm hög och 170cm bred. Kan vikas dubbel vilket underlättar när man flyttar den, och den fästs i väggen med hjälp av tre skruvar och krokar. Vi tänkte be 20€ för den.



Skulle någon vara intresserad? Maila mig isåfall på johannaforsblomAThotmail.com!  SÅLD

18.2.12

3 x kjolrelaterat

Igår sprang jag in i ett loppis och kom ut med en kjol i ett fint ljusblått material som jag skall korta av...



... och en gardin som skall slaktas och även den bli en kjol.



Så har jag knåpat ihop ett mönster till ytterligare en kjol. Nu måste jag bara bestämma mig för vilket tyg jag skall sy upp den i.

Marni at H&M

Nu har pressbilderna släppts på samarbetet mellan Marni och H&M, något jag väntat på länge! Tyvärr blev jag lite besviken. Jag hade hoppats på lite mera färg, och plaggen i sig känns lite svårburna (på mig, obs). Några fina grejer hittade jag dock:



Speciellt den korta blåvita kappan, klänningen uppe till vänster, kragarna (såklart), armbanden och väskan med mintbotten föll mig i smaken.


Stylingen är inte heller riktigt något jag fastnar för. Bilderna känns lite... höstiga kanske? Vad tycker ni, värt att köa för?

15.2.12

Jason Wu

Jag bläddrade lite bland kollektionerna av Jason Wu på style.com och fastnade extra mycket för hans höstkollektion 2011. Alldeles fantastisk i all sin enkelhet.

Något inspirerat av volangjackan till höger kommer jag att försöka sy snarast! 

Det smala rosettskärpet som syns i de flesta helheterna är himla fint. För att inte tala om hela den här outfiten...

... eller den här! Har ni sett något så vackert?

Puplumkjolarna, som jag inte kan få nog av, finns också med.

Alltså... den vit-rosa helheten. Jag blir alldeles varm inombords. Så fin är den.

ljuva ledighet

Från och med nu har jag ledigt från skolan i över en vecka. Ni kan inte förstå hur skönt det känns, efter månader av stress, ångest och skoltrötthet. Naturligtvis har jag en massa inlämningsuppgifter som skall skrivas, men det känns ändå underbart. Kollektionen är inlämnad och fotad. Fick dock inte så bra vitsord för den som jag hoppats, frustrerande. Nå, vad kan man göra åt lärarnas smak, inget.


Det här kortet köpte jag i Stockholm när vi var där sist. Älskar det. Jan Stenmark har gjort motivet.

Jag har så mycket jag skall ta tag i under ledigheten! Jag ska:

 börja med att sy upp gardiner till Catti och Frey

 rensa bland mina kläder och skor och lägga en massa saker till salu och göra mig av med allt som inte används

 sy en massa kul till mig själv

 ta många loppisrundor, det var så länge sen sist

 umgås med Lassi  och laga löjligt god mat, har inte hunnit med det heller på länge

 dra mig till gymmet!!!

Ah, ljuva ledighet.

12.2.12

hemsida


Min hemsida börjar bli så gott som klar. Eller ja, alltid finns det saker att peta lite mer på, men jag är ganska nöjd nu. Hoppas ni gillar den!

kladdkaka



Jag och Catti har spenderat eftermiddagen smaskandes på varsin sådan här. Bra söndagssyssla tycker jag.

10.2.12

kollektionen

Här kommer några bilder! Jag har inte Photoshop hemma så det får vänta, gjorde mitt bästa med ett gratisprogram istället.





9.2.12

färgklick


Såhär ser jag ut idag! Solen skiner så jag passar på att vara lite färggrann. Nu drar jag till skolan för ännu en eftermiddag i studion.

pastelliga kuddar

Finska Polkka Jam (som gör världens finaste tryck på kort, textilier och affischer) har nu även fått in två kuddar i sin webshop. Jag blir alldeles skakig av habegär.



Nu väntar jag bara på att dom skall börja sälja tyg som metervara. Det sku vara nåt det.

8.2.12

photoshoot

Idag var det alltså dags för fotografering av kollektionen! Jag och Ellen fotade samma dag eftersom vi båda hade Catti som modell, så jag smygfotade lite medan hon tog bilder.










Efter det var det min tur och jag blev supernöjd! Efter flera långa timmar i studion firade vi med detta:






Jag kommer att sova som en stock inatt.

7.2.12

förberedelser

Imorgon ska jag fota min kollektion i studion. Vi började vår fotokurs i måndags och jag tror det kommer att bli riktigt bra! Jag drog med mig Catti till skolan idag för att testa alla helheter och välja strumpbyxor och skor.


Hon kom rakt från jobbet men var glad ändå


Jag hade tur, allt satt bra - inte en enda säkerhetsnål behövs! Nu måste de bara pressas ordentligt så är allt perfekt.





Ser fram emot imorgon. Och tack gud att man har en syster som orkar modella ens kläder jämt och ständigt.

5.2.12

Möet och Scarlett

Jag älskar den här kampanjen av Möet med Scarlett Johansson! Främst för att stylingen och färgerna är underbara men även faktumet att hon ser lycklig ut istället för att ha sängkammarblick. Vackra människa!